Sweet Country

Warwick Thornton, Australië, 110 min, Drama, Western, 12+

Onderdeel van: English

Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. 

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Harry Marsh blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigt voelt, escaleert de situatie in een schietpartij. Harry komt daarbij om het leven en Sam slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Een posse onder leiding van sergeant Fletcher achtervolgt de van moord beschuldigde Sam en zijn vrouw in de uitgestrekte Australische wildernis.

English: Australian western set on the Northern Territory frontier in the 1920s, where justice itself is put on trial when an aged Aboriginal farmhand shoots a white man in self defense and goes on the run as posse gathers to hunt him down.

Regisseur
Warwick Thornton
Land
Australië
Jaar
2018
Duur
110
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • ‘Sweet Country’ is een indrukwekkende bijdrage aan het groeiend corpus films over het lot van de Aboriginals.

    NRC

Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl