Surf Film Nacht: Momentum Generation

Jeff Zimbalist, Michael Zimbalist, Verenigde Staten , 105 min

Onderdeel van: English Specials Surf Film Nacht

In samenwerking met Nouvague presenteert Filmhuis Den Haag dé Surf Film Nacht met: Momentum Generation. 

De documentaire Momentum Generation vertelt het verhaal van een groep surfers die een generatie hebben gedefinieerd. De film Momentum van Taylor Steels uit 1992 bracht Kelly Slater, Rob Machado, Shane Dorian en Kalaini Robb samen. Elke winter brachten zij samen door in het huis van Benji Weatherly op Oahu om de Pipeline en andere beruchten golven langs de North Shore te surfen.

Zesentwintig jaar na Momentum, brengen regisseurs Jeff en Michael Zimbalist en co-producent Robert Redford ons terug naar die legendarische winter op Hawaï. Dit is het begin van het verhaal van deze jonge ploeg die de toekomst van het surfen voor altijd zou veranderen. De documentaire volgt niet alleen hun levenslange vriendschappen, maar ook de diepgewortelde rivaliteiten die ontstonden toen de meest productieve atleten van hun generatie het race naar de top begonnen.

Ongelooflijke archiefbeelden, de deelname van de hele Momentum-crew, inclusief Kelly Slater, Rob Machado en het geweldige surfen in Hawaiiaanse golven maken deze film zo uniek.

Wil je op de hoogte blijven van de Surf Film Nacht? Like ons dan op Facebook.

Regisseur
Jeff Zimbalist, Michael Zimbalist
Land
Verenigde Staten
Jaar
2018
Duur
105
Taal
Engels

Winnaar van: Tribeca Film Festival, London Surf Film Festival en nog veel meer.

Tickets kopen