Studio 54

Matt Tyrnauer, Verenigde Staten , 98 min, Documentaire, Disco, Jaren '70, AL

Studio 54 was hét middelpunt van sex, drugs en disco in de jaren ’70. Deze plek heeft niet alleen een invulling gegeven aan het begrip ‘disco’ maar is een symbool voor het hele tijdperk.

De twee eigenaren, Ian Schrager en Steve Rubell, waren de koningen van het nachtleven in New York. 40 jaar later wordt er teruggekeken op de opkomst én neergang van de grootste club aller tijden. De documentaire bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers. Zo is de jonge Michael Jackson te zien die verlegen vertelt dat Studio 54 de enige discotheek is waar hij werkelijk zichzelf kan zijn. Maar ook grootheden zoals Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones passeren de revue. Naast exclusief archiefmateriaal worden ook Ian Schrager en artiesten, zoals Nile Rodgers, geïnterviewd. Uiteraard ontbreken de muzikale discoklassiekers niet!

Regisseur
Matt Tyrnauer
Land
Verenigde Staten
Jaar
2018
Duur
98
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Tyrnauers documentaire weet een aardig insiders-gevoel op te roepen, vooral dankzij de niet eerder vertoonde 16-mm filmbeelden die studenten ter plekke mochten opnemen.

    NRC

  • Een nostalgische trip naar de glitter en overdaad van de discotijd

    De Volkskrant

Tickets kopen