Sprekend Nederland

John Appel, Nederland, 82 min, Documentaire, 12+

Tijden & Tickets

Weet u het zeker dat u Nederlander wilt worden? Met die vraag, gesteld aan nieuwe burgers, opent Sprekend Nederland, een nieuwe documentaire van John Appel (Hazes – Zij gelooft in mij).

Appel neemt ons mee op een bijzondere reis door het Nederland van nu, langs partijtjes en begrafenissen, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. We zijn aanwezig bij de viering van Koning Willem-Alexanders 50ste verjaardag, het kampioensfeest van Feyenoord en de diploma-uitreiking van middelbare scholieren.

Sprekend Nederland vangt de Nederlandse tijdgeest zoals Bert Haanstra dat in 1963 deed met Alleman. Een fraai en kleurrijk portret van een multicultureel land in verandering; een land dat ondanks dat het verdeeld is in vele clubjes, haar geluk viert en tradities doorzet. Wat overblijft is een hoopgevend gevoel dat het we het eigenlijk best wel goed hebben met elkaar.

Go Short - Happiness
In samenwerking met Go Short vertonen wij voor Sprekend Nederland de korte film Happiness. Happiness vertelt het verhaal van de niet-aflatende zoektocht van een knaagdier naae geluk en vervulling. 

Go Short cureert 365 dagen per jaar korte films. Niet alleen tijdens het festival in april, maar ook jaarrond zet Go Short zich met hart en ziel in om korte films op het grote doek te krijgen. De makers van deze korte pareltjes staan vaak aan het begin van hun carrière en zijn volop bezig met de ontwikkeling van hun eigen stijl. Dit resulteert in vernieuwende en eigenzinnige films die het verdienen om gezien te worden. Met het project Voor Film biedt Go Short de films een podium en jou een extraatje voor de hoofdfilm. Laat je verrassen!

Regisseur
John Appel
Land
Nederland
Jaar
2018
Duur
82
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Een documentaire die de tijdgeest uitstekend vangt

    De Volkskrant

Tickets kopen

Nederlands ondertiteld

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl