Sing me a Song

Thomas Balmès, Zwitserland, Bhutan, 100 min, Documentaire

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets
In het kleine Bhutan, dat zo lang verstoken is gebleven van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen inmiddels in sneltreinvaart. Er gaan steeds meer tradities verloren door de moderne communicatiemiddelen.

Sing me a Song opent met fragmenten uit Balmès vorige film Happiness uit 2013, waarin een beeld wordt gegeven van hoe het leven was in Bhutan vóór de moderne ontwikkelingen. De jonge monnik Peyangki belichaamt de schattige onschuld en zuiverheid voordat er wegen worden uitgehouwen in de steile bergen die naar het kleine, onaangetaste Bhutaanse dorp Laya in de Himalaya leiden. Tien jaar later, als onze hoofdpersoon inmiddels 18 jaar is, is daar weinig van over. Peyangki is niet meer zo toegewijd aan zijn studies. Hij brengt veel vrije tijd door op zijn mobiele telefoon met het spelen van videogames, scrollen op het internet of het videochatten met zijn aanstaande vriendin, Ugyen Pelden. In Bhutan, dat zo lang verstoken is gebleven van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen nu in sneltreinvaart. Het kalme portret van Peyangki en zijn vriendin Ugyen is een bitterzoete kijk op de schermverslaving en de teloorgang van tradities.

English
As the Internet finally arrives in tiny Bhutan, documentarian Thomas Balmès is there to witness its transformative impact on a young Buddhist monk whose initial trepidation gives way to profound engagement with the technology.

Regisseur
Thomas Balmès
Met o.a.
Peyangki (Zichzelf), Ugyen Pelden (Zichzelf)
Land
Zwitserland, Bhutan
Jaar
2020
Duur
100
Taal
Dzongkha
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld
  • Lijkt bijna onmerkbaar fictie te worden

    de Volkskrant

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl