Samuel in the clouds

Pieter Van Eecke, België, 70 min, Belgische filmmaker Pieter van Eecke toont met adembenemende beelden van het Boliviaanse Andesgebergte de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. AL

Belgische filmmaker Pieter van Eecke toont met adembenemende beelden van het Boliviaanse Andesgebergte de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking.

In Bolivia zijn de gletsjers aan het smelten. Skiliftbediende Samuel kijkt uit een raam over het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie in de besneeuwde bergen, maar nu blijft de sneeuw weg. Terwijl wetenschappers onheilspellende veranderingen meten en bediscussiëren, eert Samuel de aloude berggeesten en hoopt hij dat de sneeuw in de toekomst weer terugkeert. In Samuel in the Clouds toont de Belgische filmmaker Pieter van Eecke met adembenemende beelden van het Boliviaanse Andesgebergte de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. Ook op 5.000 meter hoogte begint de wereld er anders uit te zien.

Regisseur
Pieter Van Eecke
Land
België
Jaar
2016
Duur
70
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Majestueuze beelden van ruige berglandschappen

    Het Parool

  • Urgent en poëtische film over een veranderende wereld, prachtig gefilmd

    De Volkskrant

  • Samuel in the Clouds laat indrukwekkend zien wat dikke klimaat­­rapporten niet lukt

    De Filmkrant

Regisseur Pieter van Eecke maakte eerder een documentaire over de aardbeving in Haïti.

Tickets kopen