Salaam Bombay!

Mira Nair, India, 113 min

Onderdeel van: English Lente Klassiekers Specials

Mira Nair is de eerste vrouwelijke Indiase regisseur die buiten India naam maakte. Met Salaam Bombay! probeert Nair een reëel beeld te geven van de dakloze, zwervende kinderen in Bombay. Om de spelers van haar film bij elkaar te krijgen zocht zij op de straten, in de kindertehuizen en in de tuchthuizen van Bombay. Op deze wijze verzamelde zij zeventien kinderen.

Centraal in Salaam Bombay! staat de tienjarige Krishna (gespeeld door Shafiq Syed) die door zijn moeder uit huis gezet wordt omdat hij de fiets van zijn oudere broer uit wraak verbrandde. De moeder wil Krishna niet meer zien totdat hij 500 roepies gespaard heeft. Zij levert hem bij een rondreizend circus af waar hij de dieren moet verzorgen. Hij komt aan in Bombay en wordt onmiddellijk overrompeld door de gekte en kakafonie. Hij ontmoet er verwante zielen. Kinderen die, zoals hij, proberen te overleven in de grote stad. Een pakkende reis door een universum waar kinderlijk onschuld geen bestaansrecht meer heeft.

Regisseur
Mira Nair
Land
India
Jaar
1989
Duur
113
Taal
Hindi, Engels
Ondertiteling
Engels

De realistische film werd grotendeels met niet-professionele acteurs en op locatie opgenomen en won verschillende internationale prijzen.

Tickets kopen

English subtitles