Ruben Brandt, Collector

Milorad Krstic, Hongarije, 96 min, Animatie, Mysterie, Thriller

Tijden & Tickets
Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek gelijk.

Regisseur
Milorad Krstic
Met o.a.
Iván Kamarás (Stem), Gabriella Hámori (Stem), Zalán Makranczi (Stem)
Land
Hongarije
Jaar
2019
Duur
96
Taal
Engels, Hongaars
Ondertiteling
Nederlands
  • Een fraai geanimeerde, wervelende debuutfilm.

    NRC

  • Surrealistische speurtocht door mysterieuze wereld.

    VPRO Cinema

Geweldige animatie en snelle actie gaan perfect samen in deze zeer vermakelijke ode aan film en kunst.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl