Rocks

Sarah Gavron, Verenigd Koninkrijk, 93 min, Drama

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets
Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen. Regisseur Sarah Gavron werkte voor Rocks met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwacher’s Lazzaro Felice.

Na de wereldpremière in Toronto reisde Sarah Gavron met Rocks naar het IFFR, waar de film werd omarmd door pers en publiek.

Regisseur
Sarah Gavron
Met o.a.
Bukky Bakray, Kosar Ali, D'angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2020
Duur
93
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Een zeldzaam realistisch inkijkje

    VPRO Cinema

  • Een film met een unieke energie

    NRC

Tickets kopen

  • 14.15 Uitverkocht
  • 18.30

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl