Ride Your Wave

Masaaki Yuasa, Japan, 94 min, Animatie

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets
Heerlijk hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. Over hoe subliem het is om heel erg van iemand te houden en hoe op een wonderbaarlijke, fantastisch originele wijze je afscheid van je grote liefde kan nemen.

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gepaard met zijn dromerige lichtheid maakt het tot een film, waar je heel blij van uit de zaal komt. 

English
Hinako is a surf-loving college student who has just moved to a small seaside town. When a sudden fire breaks out at her apartment building, she is rescued by Minato, a handsome firefighter, and the two soon fall in love. Just as they become inseparable, Minato loses his life in an accident at sea. Hinako is so distraught that she can no longer even look at the ocean, but one day she sings a song that reminds her of their time together, and Minato appears in the water. From then on, she can summon him in any watery surface as soon as she sings their song, but can the two really remain together forever? And what is the real reason for Minato’s sudden reappearance?

Regisseur
Masaaki Yuasa
Met o.a.
Hinageshi Minato (Stem), Mukaimizu Hinako (Stem), Hinageshi Yôko (Stem), Kawamura Wasabi (Stem)
Land
Japan
Jaar
2019
Duur
94
Taal
Japans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld
  • Liefdevolle momenten waar de romantiek vanaf druipt

    VPRO Cinema

  • Magisch-realistische anime weet te ontroeren

    NRC

Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld