Ramen shop

Eric Khoo, Singapore, 90 min

Tijden & Tickets

Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten.

Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen. 

Ramen Shop beleefde in 2018 haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.

Regisseur
Eric Khoo
Met o.a.
Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Takumi Saitoh
Land
Singapore
Jaar
2018
Duur
90
Taal
Cantonees, Engels, Japans, Mandarijn
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Melancholiek verhaal met veel gevoel voor nuance

    NRC

  • Fraai melodrama

    VPRO Cinema

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl