Queen of hearts

May el-Toukhy, Denemarken, 127 min, Drama

Tijden & Tickets

Anne, een vrouw van middelbare leeftijd, lijkt haar leven op orde te hebben. Ze heeft een lieve man, twee fijne dochters, een baan die haar voldoening geeft en een groot huis, omringd door natuur. Toch wringt er iets..

Anne's onrust bereikt een climax wanneer haar stiefzoon, de roekoeloze tiener Gustav, onverwacht bij hen in komt wonen. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Vluchtige blikken worden meer, tot Anne alles op het spel zet door de jongen te verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

Trine Dyrholm speelde al een bijrol in Long Story Short, het speelfilmdebuut van May el-Toukhy. In haar doelbewust fragmentarische tweede speelfilm zet El-Thouky de Deense steractrice volledig centraal. Anne is een personage waar Dyrholm flink haar tanden in kon zetten: wat drijft haar tot die roekeloze daad? Het resultaat is een complexe en fenomenale rol, soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek. Kortom: een mens van vlees en bloed.

Regisseur
May el-Toukhy
Met o.a.
Trine Dyrholm, Gustav Lindh
Land
Denemarken
Jaar
2019
Duur
127
Taal
Deens
Ondertiteling
Nederlands
  • Deze film gaat over macht, seksualiteit, leugens en familiegeheimen

    VPRO Cinema

  • Gedurfd ambigu

    de Volkskrant

  • Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait

    NRC

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling