Que dios nos perdone

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, 126 min, Thriller, Psychologisch

In de broeierige zomer van 2011 in Madrid werken twee rechercheurs aan een zaak waarbij een gewelddadige seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In de hitte van de Spaanse miljoenenstad worden in diezelfde periode massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. 

Het bezorgt de veiligheidsdiensten de nodige kopzorgen. De gesloten workaholic Velarde (Antonio de la Torre) en de explosieve Alfaro (Roberto Alamo) – beiden niet vrij van persoonlijke problemen – worden dan ook geacht dit zo spoedig en zo stil mogelijk op te lossen. Langzaam ontrafelt zich het psychologische profiel van zowel de dader als de rechercheurs, die zichzelf allemaal in zekere mate niet in de hand hebben. De dader is het duo echter steeds een stap voor. Roberto Álamo (La piel que habito)) en Antonio de la Torre (La isla minima, The Fury of a Patient Man) spelen de hoofdrollen in deze pakkende film vol suspense. De psychologische crime thriller van Rodrigo Sorogoyen (Stockholm)) was een groot succes in Spanje en Frankrijk. 

Regisseur
Rodrigo Sorogoyen
Land
Spanje
Jaar
2018
Duur
126
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Tussen acteurs De la Torre en Álamo, die voor zijn rol een Goya (de Spaanse Oscar) kreeg, klikt het goed

    De Volkskrant

In San Sebastian won de film de juryprijs voor beste scenario; Roberto Álamo werd voor zijn vertolking bekroond met een Goya, Feroz en José María Award.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl