Proxima

Alice Winocour, Frankrijk, Duitsland, 107 min, Drama, 6+

Tijden & Tickets

Proxima is een authentiek, gevoelig en genuanceerd drama. Een ruimtefilm die zich voor het grootste deel op aarde afspeelt, geschreven en geregisseerd door Alice Winocour (Maryland, Mustang), met BAFTA winnaar en Golden Globe genomineerde Eva Green (Casino Royal) en de jonge actrice Zélie Boulant in de hoofdrol.

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

De soundtrack is van de Japanse componist en Oscar winnaar (soundtrack The Last Emperor) Ryuichi Sakamoto. In 2015 schreef hij samen met Carsten Nicolai de muziek voor The Revenant. 
Regisseur
Alice Winocour
Met o.a.
Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger
Land
Frankrijk, Duitsland
Jaar
2020
Duur
107
Taal
Engels, Frans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Won drie awards op het Internationale Film Festival van San Sebastián en viel in de prijzen op het Toronto International Film Festival

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles