Police

Anne Fontaine, Frankrijk, 98 min, Drama, 9+

Onderdeel van: Zaal 6 - Boutique Cinema

Klik hier om deze film op Picl te bekijken. 

Franse filmmaker Anne Fontaine bewerkte samen met Claire Barré Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt.

​De Parijse agenten Virginie, Erik en Aristide hebben de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov naar het vliegveld te brengen voor uitzetting naar Tadzjikistan. Tijdens een lange nacht in een Franse politie auto zijn ze aanvankelijk vooral bezig met hun eigen beslommeringen. De relatie van Erik staat op knappen, Aristide worstelt met spoken uit het verleden en nieuwbakken moeder Virginie heeft chronisch slaapgebrek. Tussen Virginie en Aristide speelt daarnaast het een en ander na een hartstochtelijke affaire. Ook de dagelijkse menselijke misère waar ze in hun politiewerk mee te maken hebben, laat hen niet onberoerd. Op de achterbank naast de angstige Tohirov - die enkel Tadzjieks praat en begrijpt - komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma. Het lot van Tohirov ligt tijdens deze lange nacht in hun handen.

De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation). 

Deze film wordt ook in 'Zaal 6' vertoond - onze gloednieuwe boutique zaal - dit is geen 'gewone' filmzaal, maar een plek waar je in sfeervolle huiskamersetting de mooiste films kunt zien. Bekijk hier het programma in Zaal 6.

Regisseur
Anne Fontaine
Met o.a.
Omar Sy, Virginie Efira, Grégory Gadebois
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Duur
98
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Regisseur Fontaine laat haar acteurs schitteren

    de Volkskrant

De Franse film had zijn wereldpremière tijdens de Berlinale 2020

Tickets kopen