Out of Focus

Maarten de Kroon, Nederland, 40 min, Documentaire, Corona

Onderdeel van: ROOTS Film Festival Specials

Out of Focus gaat over de corona-crisis in Den Haag en de vraag hoe beeldend kunstenaars, musici en andere creatieven omgaan met de gevolgen van de intelligente lockdown.
Musea en theaters zijn gesloten, het leven leek even tot stilstand te komen en ging online verder. Hoe reageren beeldend kunstenaars als Philip Akkerman, Nishiko of Charlotte van Winden en musici van het Orkest van de 18de Eeuw op die nieuwe situatie. Sommige kunstenaars, onder wie Anne Fehres en Esther Hovers maakten juist nieuw werk dat direct is gerelateerd aan de corona-crisis. Choreograaf Sol Léon zou samen met Paul Lightfoot met een bijzondere serie voorstellingen afscheid nemen van het Nederlands Dans Theater, en maakte, omdat de theaters in heel Europa op slot gingen, uiteindelijk een film. Schrijver Christiaan Weijts en beeldend kunstenaar Yuri Veerman reageren op hun manier op de gevolgen van de crisis op de samenleving die we samen maken en wellicht, als gevolg van de crisis, anders vorm zouden kunnen geven. Danseres Alice Godfrey verlangt maar naar één ding: zo snel mogelijk weer dansen. 
 
Out of Focus is een go-with-the-flow G.O.DOCS productie, financieel mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag (Promise), uit de losse pols gedraaid en samengesteld door regisseur Maarten de Kroon, een van de makers van de bekroonde documentaire Hollands LichtMysterious Masterpiece en de eveneens prijswinnende documentaire LANDLOCKED.
Regisseur
Maarten de Kroon
Land
Nederland
Jaar
2020
Duur
40
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Geen

Tickets kopen