Orpheline

Arnaud des Pallières, Frankrijk, 111 min, Drama, Verborgen verleden, Nieuwe identiteit, 12+

In Orpheline verbeelden vier actrices op fenomenale wijze één vrouw in verschillende fases van haar leven.

Renée werkt met veel toewijding als lerares in het onderwijs aan kansarme jongeren. Ondanks al hun navrante verhalen heeft zij besloten om het toch zelf te wagen: zwanger worden. Zij lijkt alles keurig op de rails te hebben, maar de roze toekomst wordt abrupt verstoord als Tara, een oude kennis, op haar werk verschijnt en een grote som geld eist. Renée blijkt een verborgen verleden te hebben en een valse naam te dragen. Kort daarna wordt zij zelfs gearresteerd, tot ontzetting van haar vriend.

Het verleden maakt duidelijk hoe Renée in deze situatie is beland. In haar gaan als een Russische matroesjka-pop andere identiteiten schuil: Sandra, een vrolijke jonge meid die een baantje heeft bij een wedkantoor op een racebaan, de vroegwijze Karine en Kiki, die als zesjarig meisje verstoppertje speelde, mèt onvermoede consequenties.

Regisseur
Arnaud des Pallières
Land
Frankrijk
Jaar
2017
Duur
111
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Dankzij het talent van de actrices blijft het lang spannend

    De Volkskrant

  • Een slim geconstrueerde combinatie van thriller en psychologisch drama.

    De Filmkrant

De hoofdrol - in volgorde van teruglopende leeftijd - wordt ingevuld door Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Solène Rigot en Vega Cuzytek. Gemma Arterton speelt de wraakengel.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl