Nynke

112 min, ​​Een Extaze-avond met de vertoning van de biografische film Nynke en een gesprek met de regisseur Pieter Verhoeff.

Onderdeel van: Specials

​​Een Extaze-avond met de vertoning van de biografische film Nynke en een gesprek met de regisseur Pieter Verhoeff (Het teken van het beest (1981), De Dream (1985), De Vuurtoren (1994) en De brief voor de koning (2008)).

Deze literaire avond vindt plaats op dinsdag 15 december en de film begint om 20:45 uur. Kaarten kosten € 10,- (voor studenten € 5,-) inclusief een drankje en zijn te koop via: redactie@extaze.nl

Sjoukje Bokma de Boer (Monique Hendrickx) droomt ervan de perfecte man te vinden maar wil tegelijkertijd schrijfster worden. Dit blijken geen gemakkelijke opgaves in het Friesland van eind negentiende eeuw. Als ze de dichter Pieter Jelles Troelstra (Jeroen Willems) ontmoet lijken haar dromen toch werkelijkheid te worden. Pieter Jelles raakt echter steeds meer in de ban van het Socialisme waardoor Sjoukje steeds meer gedwongen wordt de rol van huismoeder op zich te nemen. Hierdoor raakt zij niet alleen steeds meer vervreemd van haar man, maar ook van zichzelf.

Jaar
2015
Duur
112

Naast speelfilms maakt Verhoeff sinds de jaren '70 documentaires voor de IKON en de VPRO en was hij de eerste regisseur van het befaamde Jiskefet.