Nureyev

David Morris, Jacqui Morris, Verenigd Koninkrijk, 109 min

Tijden & Tickets

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool. De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Regisseur
David Morris, Jacqui Morris
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2019
Duur
109
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Nureyev is een overvolle, wervelende documentaire over de legendarische Russische balletdanser, die de kijker toch elke keer ontglipt.

    NRC

Tickets kopen