Nuestro tiempo

Carlos Reygadas, Mexico, 177 min, Drama

Tijden & Tickets

Een Kammerspiel over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western.

Nadat Carlos Reygadas, die met films als Japón en Stellet Licht uitgroeide tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten, met Post tenebras lux al een radicale stap in de richting van autobiografische fictie deed, neemt hij met het even poëtisch-intieme als visueel overdonderende Nuestro tiempo een logische, maar ambitieuze volgende stap. Hij speelt zelf de hoofdrol van dichter en stierenrancheigenaar Juan, die erachter komt dat zijn vrouw Esther (gespeeld door Reygadas’ echtgenote Natalia Lopez) een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens.

Reygadas gebruikt zijn unieke filmtalent (en dat van cameraman Diego Garcia) voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek.

Regisseur
Carlos Reygadas
Met o.a.
Carlos Reygadas, Natalia López, Phil Burgers
Land
Mexico
Jaar
2019
Duur
177
Taal
Spaans, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Carlos Reygadas’ semi-autobiografische film onderzoekt het burgerlijk huwelijk en verschillende gradaties van liefde en lust. Een film die zijn rijkdom alleen zonder oordelen prijsgeeft.

    NRC

  • Nuestro tiempo is indrukwekkend, maar ook grillig en ongrijpbaar

    De Volkskrant

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles