Nuestro tiempo

Carlos Reygadas, Mexico, 177 min, Drama

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Een Kammerspiel over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western.

Nadat Carlos Reygadas, die met films als Japón en Stellet Licht uitgroeide tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten, met Post tenebras lux al een radicale stap in de richting van autobiografische fictie deed, neemt hij met het even poëtisch-intieme als visueel overdonderende Nuestro tiempo een logische, maar ambitieuze volgende stap. Hij speelt zelf de hoofdrol van dichter en stierenrancheigenaar Juan, die erachter komt dat zijn vrouw Esther (gespeeld door Reygadas’ echtgenote Natalia Lopez) een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens.

Reygadas gebruikt zijn unieke filmtalent (en dat van cameraman Diego Garcia) voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek.

English: A family lives in the Mexican countryside raising fighting bulls. Esther is in charge of running the ranch, while her husband Juan, a world-renowned poet, raises and selects the beasts. When Esther becomes infatuated with a horse trainer named Phil, the couple struggle to stride through the emotional crisis. 

Regisseur
Carlos Reygadas
Met o.a.
Carlos Reygadas, Natalia López, Phil Burgers
Land
Mexico
Jaar
2019
Duur
177
Taal
Spaans, Engels
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl