Notturno

Gianfranco Rosi, Italië, 100 min, Documentaire, 9+

Onderdeel van: English

Klik hier om deze film op Picl te bekijken.

Met de documentaire Notturno laat Gianfranco Rosi ons opnieuw kennismaken met het dagelijks leven van gewone mensen in uitzonderlijke situaties.

In zijn vorige film Fuocoammare bevonden we ons tussen de bewoners en vluchtelingen op Lampedusa. In Notturno bevinden we ons in de grensgebieden van Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon. Notturno staat voor het licht in de duisternis van oorlog. De film werd over een periode van drie jaar gemaakt langs de door oorlog en terrorisme gehavende grenzen in het Midden Oosten. Dictatuur, invasies en geweld voedden elkaar in een vicieuze cirkel die het leven van de plaatselijke bevolking voortdurend ontwricht. Op de achtergrond zijn strijd en vernietiging alom aanwezig, maar op de voorgrond vinden we universele menselijkheid. 

Regisseur Gianfranco Rosi is hoofdgast op IDFA 2020, waar onder meer een retrospectief van zijn werk wordt gepresenteerd.

English
Gianfranco Rosi's new documentary is an immersive portrait of those trying to survive in the war-torn Middle East.

Regisseur
Gianfranco Rosi
Land
Italië
Jaar
2020
Duur
100
Taal
Arabisch, Koerdisch
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Premiered at the Venice Film Festival

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl