Nina Wu

Midi Z, Taiwan, 103 min, Drama, 16+

Tijden & Tickets
Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi. 

Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen. De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Regisseur
Midi Z
Met o.a.
Ke-Xi Wu, Vivian Sung, Kimi Hsia
Land
Taiwan
Jaar
2019
Duur
103
Taal
Mandarijn
Ondertiteling
Nederlands
  • ‘Nina Wu’: #MeToo-film in de stijl van David Lynch Drama Actrice Wu Ke-xi vemengde eigen ervaringen in de filmwereld met Harvey Weinstein in een lynchiaans scenario over internalisering van seksueel misbruik

    NRC

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling