Newton - Mtm on Tour

Amit Masurkar, India, 106 min

Onderdeel van: English Movies that Matter On Tour Specials

In maart presenteert Movies that Matter on Tour de film Newton. Met na afloop een gesprek met Ton Groeneweg van Mensen met een Missie. 

Newton is een man van principes. Dat maakt zijn leven niet altijd gemakkelijker, zo haalt hij de woede van zijn familie op zijn hals als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit echter op prijs gesteld. Dit levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. We zien de uitdagingen waar de grootste democratie van de wereld gesteld wordt. Newton probeert deze uitdagingen op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Het is de uitgekiende balans tussen spanning en humor waarmee deze film je op het puntje van jouw stoel zal houden.

Na afloop is Ton Groeneweg te gast. Hij werkt als coördinator bij Mensen met een Missie, organisatie voor internationale samenwerking en solidariteit in Den Haag. Hij was jarenlang intensief betrokken bij het India-programma van Mensen met een Missie en maakte talloze reizen naar het land. Momenteel houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe vormen van samenwerking, verbinding en solidariteit met mensen en groepen in ontwikkelingslanden. Hij wordt tijdens de film en het nagesprek vergezeld door een reporter van Mensen met een Missie die in februari in het kader van het 100 reporters project in India was. Het nagesprek is georganiseerd door Amnesty International Den Haag.

​English: Indian government official Newton is a stickler for principles. Due to his punctuality, he is appointed as election worker in one of the most remote and conflict-ridden parts of India. We watch Newton as he successfully confronts the challenges that face the largest democracy in the world with dry humor.

After the movie an aftertalk organised by Amnesty International The Hague with Ton Groeneweg. He works as a coordinator for People with a Mission, organization for international cooperation and solidarity in The Hague. For years he was intensively involved in the India program of People with a Mission and made numerous trips to the country.

Regisseur
Amit Masurkar
Land
India
Jaar
2017
Duur
106
Taal
Hindi
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen