Nasir

Arun Karthick, India, Nederland, Singapore, 78 min, Drama, India

Onderdeel van: English

Nasir is de eerste speelfilm waarbij India en Nederland samenwerken. De film gaat over de vreedzame anonimiteit van het leven van gewone mensen, maar ook over de wraakzuchtige en arrogante anonimiteit van de massa.

Een aangrijpende kroniek van kledingverkoper Nasir, die behoort tot de Islamitische minderheid, en samen met zijn moeder Fatima, zijn vrouw Taj en neef Iqbal in een dichtbevolkte ghetto leeft. Door de gedetailleerde observatie van hem en zijn omgeving gedurende één dag, zien we dat hij een weelderige romanticus is, die liefde, zang, kinderen, vriendschap en zelfs God bijeenbrengt om op te gaan in iets dat lijkt op een goed leven. Maar een deel van de Hindu- gemeenschap volgt irrationele driften.

English
Follows Nasir, a middle-aged street salesman, who belongs to the Islamic minority and who lives with his mother Fatima, his wife Taj and his cousin Iqbal in a densely populated ghetto. As his day unfolds we find him to be a nimble romantic, marshalling a love of love, song, children, friendship, and even God to rise into something resembling a life well lived. But the increasing communal bigotry has other plans.

Regisseur
Arun Karthick
Met o.a.
Koumarane Valavane, Sudha Ranganathan, Yasmin Rahman
Land
India, Nederland, Singapore
Jaar
2020
Duur
78
Taal
Tamil
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld
  • Past bij de wereldwijde trend van slow cinema

    NRC

Gebaseerd op het boek ‘A Clerk’s Story’ van Dilip Kumar

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl