Mystify: Michael Hutchence

Richard Lowenstein, Australië, 108 min, Documentaire, Muziek

Onderdeel van: English

Voor een complete generatie muziekliefhebbers zijn Never Tear Us Apart, Suicide Blond en Original Sin maar enkele INXS hits die onderdeel zijn geworden van het collectief geheugen. 

Zanger Michael Hutchence was de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. De documentaire Mystify bezorgt de spraakmakende frontman en songwriter in zekere zin herstel van zijn eer, met een krachtig en intiem portret door filmmaker Richard Lowenstein. Lowenstein regisseerde veel van de videoclips van de Australische band en kon voor Mystify putten uit een buitengewoon archief met privé-thuisfilms van Michael zelf en die van zijn geliefden, vrienden en familie.

Op zaterdag 23 november draaien we de eenmalige concertregistratie van het legendarische Wembley-stadion concert van INXS, waar 74.000 extatische fans op afkwamen. De film van het optreden is een volledig gerestaureerde 4K Ultra HD versie van de originele 35mm print. 

English
Ghost Pictures and Passion Pictures and a documentary feature about the troubled heart and soul of Michael Hutchence, lead singer and songwriter of INXS.

Regisseur
Richard Lowenstein
Land
Australië
Jaar
2019
Duur
108
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Levert het ontbrekende stuk van de puzzel.

    The Guardian

  • Een meeslepende, intieme liefdesbrief.

    NRC

  • Een prettig menselijke blik op zijn leven.

    VPRO Cinema

Tickets kopen