Mtm on Tour: Welcome to Sodom

Christian Krönes, Florian Weigensamer, Oostenrijk, 90 min

Onderdeel van: English Movies that Matter On Tour Specials

In februari presenteert Movies that Matter on tour de film Welcome to Sodom. Met na afloop een nagesprek met Joost de Kluijver van Closing the Loop. 

Het is één van de meest giftige plekken ter wereld: de gigantische stortplaats Agbogbloshie in Ghana waar rond de 250.000 ton aan elektronisch afval ligt uit westerse landen. Op deze vervuilde en gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Zij noemen het Sodom, naar de verdorven stad uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van deze afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit gestaag en biedt een inkomen voor de allerarmsten. 

Na afloop is Joost de Kluijver te gast. Hij heeft Closing the Loop (CLT) opgericht. Een initiatief om materialen uit telefoons op de veiligst mogelijke manier te herstellen. Tegelijkertijd wordt hierdoor de werkgelegenheid in andere landen op een veilige en gezonde manier gestimuleerd. CTL zorgt met lokale partners voor de inzameling en verantwoorde recycling van Afrikaanse afvaltelefoons. De resultaten hiervan met positieve impact als werkgelegenheid, teruggewonnen grondstoffen, minder afval en CO2 reductie dragen bij aan de commerciële en duurzame doelen van CTLs klanten zoals T-Mobile. Met dit innovatieve recycling programma wonnen ze in 2018 de Circular Award.   

Het nagesprek is georganiseerd door Amnesty International Den Haag.

English: It’s one of the most toxic places on earth: the enormous landfill Agbogbloshie in Ghana, the largest electronic waste dump in the world, containing over 250,000 tons of electronic waste.  About 6000 women, men and children live and work here. They call it Sodom, after the sinful city in the bible. Despite the apocalyptic nature of this place, its is growing each day and provides a steady income for the poor.

After the movie an aftertalk organised by Amnesty International The Hague

Regisseur
Christian Krönes, Florian Weigensamer
Land
Oostenrijk
Jaar
2018
Duur
90
Taal
Engels, Duits
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen

English subtitles