Monstri.

Marius Olteanu, Roemenië, 116 min, Drama, 12+

Onderdeel van: LGBT-films

Dana en Arthur zijn al bijna tien jaar samen. Voor de buitenwereld lijkt het een gelukkig stel, maar ze zijn in de loop der jaren uit elkaar gegroeid.

Dana zoekt het in vluchtige ontmoetingen met vreemden en Arthur is druk met daten op zijn Grindr App. In drie vernuftige hoofdstukken wordt toegewerkt naar de beslissing of loslaten niet het grootste bewijs van hun liefde is. Het eerste deel volgt Dana die in Boekarest aankomt van een reis. Ze draalt met naar huis gaan. Komt dit doordat ze net een nieuw appartement hebben en hun oude appartement ook nog bezitten, of omdat ze geen zin heeft naar huis te gaan? In het tweede deel gaat het om Arthur die op zoek is naar zijn seksuele identiteit. Als Dana op reis is, houdt hij zich vooral bezig met daten op zijn Grindr App. In het derde deel zijn ze samen en wordt duidelijk of er nog toekomst in hun relatie zit...

Regisseur
Marius Olteanu
Met o.a.
Alexandru Potocean, Cristian Popa, Judith State
Land
Roemenië
Jaar
2019
Duur
116
Taal
Roemeens
Ondertiteling
Nederlands
  • Een sterk, onderzoekende relatiefilm

    NRC

  • Minimalistisch, stijlvol Roemeense speelfilmdebuut

    VPRO Cinema

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl