Grunberg kiest...Modern Times

Charles Chaplin, Verenigde Staten, 87 min, Grunberg fans opgelet: de schrijver komt weer naar Den Haag voor een filmavond onder de noemer 'Grunberg kiest...'. Na afloop van de film gaat Grunberg het gesprek aan met de zaal.

Onderdeel van: Specials

Schrijver, columnist, acteur en filmliefhebber Arnon Grunberg brengt in deze reeks een ode aan de film en gaat daarna in gesprek met de zaal over thema's die aan de orde komen in de film.

De verkiezingen naderen. De Amerikanen brachten een geheel nieuw soort president aan de macht. Binnenkort weten we wat ons land te wachten staat. In zijn programma Grunberg kiest… weet de schrijver, die nog onlangs de Gouden Ganzenveer won, elke film politiek te maken. Dat is met zijn aankomende keuze, Modern Times van Charlie Chaplin überhaupt niet zo moeilijk. Zoals altijd gaat Grunberg na vertoning van de film in gesprek met de zaal. Hoe en wat een filmklassieker als Modern Times ons kan bijbrengen in deze uitermate gepolariseerde en politiek instabiele tijden, komt zeker aan bod.

Charlie Chaplin bracht Modern Times uit in 1936 en speelt zelf de rol van de arme zwerver die verstrikt raakt in de machinaties van de op stoom komende industrialisatie en tegelijk het slachtoffer is van de Grote Depressie. De werkomstandigheden van de massa maar ook de geluidsfilm die dan pas kort bestaat, ridiculiseert Chaplin.

Regisseur
Charles Chaplin
Land
Verenigde Staten
Jaar
1936
Duur
87
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen