Matthias et Maxime

Xavier Dolan, Canada, 119 min, Drama, 12+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen.

Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.

English
Two childhood best friends are asked to share a kiss for the purposes of a student short film. Soon, a lingering doubt sets in, confronting both men with their preferences, threatening the brotherhood of their social circle, and, eventually, changing their lives.

Regisseur
Xavier Dolan
Met o.a.
Gabriel D'Almeida-Freitas, Xavier Dolan, Micheline Bernard, Anne Dorval
Land
Canada
Jaar
2020
Duur
119
Taal
Frans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling
  • Teder en zacht

    The Guardian

  • Vol energie en levenslust

    VPRO Cinema

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl