Matangi / Maya / M.I.A.

Stephen Loveridge, Verenigd Koninkrijk, 97 min, Documentaire, Muziek, Biopic

Onderdeel van: English Specials

​Wegens belangstelling vertoont Filmhuis Den Haag deze bijzondere film nogmaals!
Boordevol muziek, maar deze docu is zoveel meer dan de zoveelste film over een superster. Daarvoor is M.I.A. te authentiek, uniek en cool. Een film waar je niet bij stil kunt zitten. En dat hoeft ook niet.

M.I.A. is een superster. En activist. Ze provoceert, ze zegt wat ze vindt en haar muziek is one of a kind. M.I.A. begon als Matangi en Maya al vroeg te filmen. Want dat wilde ze eigenlijk doen met haar leven, films maken. Daardoor is de film een uniek portret van een ster die al jong stond te dansen en rappen. Want dat is wat ze ook altijd al deed. Goede vriend en filmmaker Steve Loveridge maakt dankbaar gebruik van al dat materiaal wat M.I.A. hem bood. En volgde met zijn camera zelf de soms heftige reis die M.I.A. maakt.

Haar vader was één van de oprichters van het Tamil verzet in Sri Lanka en Matangi, groeide met haar familie vooral zonder hem op in Londen. Toen ging ze Maya heten. Pas later werd zijn strijd ook de hare. Haar muziek bood haar het podium om actie te voeren, iets wat haar niet altijd in dank werd en wordt afgenomen. M.I.A. was geboren.

Deze film is ook te zien met de We Are Public-pas. Reserveringen verlopen via We Are Public.

Regisseur
Stephen Loveridge
Met o.a.
M.I.A, Diplo
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2018
Duur
97
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Tickets kopen