Martin Margiela: In His Own Words

Reiner Holzemer, Duitsland, België, 90 min, Documentaire, AL

Tijden & Tickets
Martin Margiela: In His Own Words verbeeldt een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd.

In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in de ze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.

Regisseur
Reiner Holzemer
Land
Duitsland, België
Jaar
2019
Duur
90
Taal
Engels, Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Even fascinerende als frustrerende film

    NRC

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl