Madre

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, Frankrijk, 128 min, Drama

Tijden & Tickets
Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) en de bewerking van zijn bekroonde en Oscargenomineerde korte film (Madre, 2017).

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen.

De film is Sorogoyen’s derde samenwerking met schrijver Isabel Peña, met intense cinematografie van Álex de Pablo. Madre werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto (Elena) die haar complexe innerlijke strijd op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden. Ook overtuigt Jules Portier als de jonge Jean, met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties.

Regisseur
Rodrigo Sorogoyen
Met o.a.
Jules Porier, Marta Nieto, Alex Brendemühl
Land
Spanje, Frankrijk
Jaar
2019
Duur
128
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Meeslepend relaas over de troebele natuur van menselijke relaties

    de Volkskrant

  • Knap geschreven

    De Telegraaf

Tickets kopen

Nederlands ondertiteld

Andere varianten van deze film:

English subtitles