Mademoiselle de Joncquières

Emmanuel Mouret, Frankrijk, 109 min

Tijden & Tickets

Dit speelse Franse kostuumdrama van regisseur en scenarioschrijver Emmanuel Mouret (L’art d’aimer) is gebaseerd op een verhaal uit het boek “Jacques de Fatalist en zijn Meester” van de 18e eeuwse Franse schrijver en verlichtingsfilosoof Denis Diderot. 

In het Frankrijk van de 18e eeuw leidt Madame de La Pommeraye een teruggetrokken leven, ver verwijderd van de intriges aan het hof van Lodewijk XV. De beruchte rokkenjager Markies des Arcis heeft zijn zinnen gezet op de aantrekkelijke weduwe en alhoewel ze hem lang kan weerstaan, geeft ze uiteindelijk toe aan haar geheime verlangen. Na een aantal jaar van volmaakt geluk is de Markies de romance beu. Gek van verdriet zint Madame de Pommeraye op revanche en ze schakelt daarbij de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid. Madame de La Pommeraye verliest echter de controle over haar heimelijke plannen en de uitkomst is onvoorzien.

De film wordt geprezen om de sterke acteerprestaties van Cécile de France (Le gamin au véloThe Young Pope), Edouard Baer (Molière), Alice Isaaz (Elle), Natalia Dontcheva (Flics) en Laure Calamy (Ava). Mademoiselle de Joncquières is genomineerd voor zes Césars, waaronder die voor beste actrice en beste acteur en ontving twee nominaties voor een Globe de Cristal.

Regisseur
Emmanuel Mouret
Met o.a.
Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Duur
109
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Met een geestig verhaal in een begeerlijk 18de-eeuws Frankrijk geeft Mouret het kostuumdrama een frisse lik verf

    de Volkskrant

  • Somptueuze decors en sprankelende dialogen

    NRC

  • Geeft het heerlijke gevoel van een sprookjesachtig, achttiende-eeuws Frankrijk

    The New York Times

Tickets kopen

Andere varianten van deze film:

English subtitles