Love Story

Arthur Hiller, USA, 100 min, Romantiek, Drama

Onderdeel van: English Filmhuis Klassiekers

Alom geroemd 'boy meets girl' liefdesverhaal uit de jaren 70, gebaseerd op het gelijknamige boek van Erich Sagal. Een absolute klassieker in de romantische literatuur met een ijzersterk verhaal, ontroerend en recht uit het hart. De meesterlijke verfilming door regisseur Arthur Hiller leverde Oscar nominaties op voor alle 'big five' categorieën.

Harvard Law student Oliver Barrett IV (Ryan O'Neal) en muziek student Jennifer Cavalleri (Ali MacGraw) worden verliefd op elkaar als ze samen een ijshockeywedstrijd bezoeken. Een chemische reactie die ze niet kunnen negeren. Ondanks hun tegengestelde achtergronden, doen ze alles voor elkaar. Oliver wil met haar trouwen maar dat mag niet van zijn vader omdat hij eerst zijn studie af moet maken. Als ze toch trouwen, dreigt de rijke vader van Oliver hem te onterven. Jenny probeert de Barrett mannen verzoenen, maar tevergeefs. Oliver en Jenny blijven toch hun leven samen op te bouwen. Ze geloven dat de liefde alles kan herstellen. Maar het lot heeft andere plannen. Wat begon als een eerlijk vriendschap wordt het liefdesverhaal van hun leven. 

Regisseur
Arthur Hiller
Met o.a.
Ali MacGraw, Ryan O'Neal, Ray Milland
Land
USA
Jaar
1970
Duur
100
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Genomineerd voor zeven Academy Awards, waaronder een Oscar voor beste filmmuziek die een symbool van tijdloze romantiek werd.

Tickets kopen