Louise en hiver

Jean-Francois Laguionie, FR, 75 min, Animatie, Feel-good, Voor volwassen sprookjesliefhebbers, AL

Wonderschone, wijze feel-good animatiefilm in licht-weemoedige pasteltinten, waarin Louise als een bejaarde Robinson Crusoë een winter doorbrengt op een strand in Bretagne. Net als bijvoorbeeld The red turtle van Michael Dudok de Wit is Louise en hiver speciaal bedoeld voor volwassen sprookjesliefhebbers.

Elk jaar brengt Louise de zomer door in Biligen-sur-mer, een kleine Bretonse badplaats. Zoals een oude dame betaamt, moppert zij af en toe wat in zichzelf over de drukte van spelende kinderen op het strand. Opeens loopt het seizoen ten einde en mist zij het laatste boemeltje: het stadje is totaal verlaten, de elektriciteit is uitgeschakeld. Met de gedachte dat een van haar kinderen haar wel zal missen en op zal komen halen, improviseert zij een hutje op het strand met gejutte materialen. Zij vist haar eten uit zee, maakt lange wandelingen en lijkt zich nergens zorgen over te maken. Terwijl het winter wordt, krijgt de film steeds meer een zomers gevoel: Louise is opgegroeid in deze omgeving en verliest zichzelf in surreële dromen en jeugdherinneringen aan naoorlogs Frankrijk, vervelende ouders en eerste liefdes die als flashbacks opdoemen. En net als Robinson Crusoë vindt zij een maatje om de eenzaamheid te delen, een eigenwijze hond (die natuurlijk kan praten).

Regisseur
Jean-Francois Laguionie
Land
FR
Jaar
2017
Duur
75
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Deze film werd in Frankrijk genomineerd voor een Lumiere-award voor Beste Animatiefilm.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl