Louis Theroux: my scientology movie

John Dower, Verenigd Koninkrijk, VS, 130 min, Speciale vertoning met vooraf aan de film live verbinding met EYE voor een inleiding door Louis Theroux en regisseur John Dower o.l.v. Arjen Lubach.

Onderdeel van: English

Hij bezocht zware jongens in de gevangenis, praatte met pornosterren en liet zich door de ring gooien als American Wrestler. Nu probeert BBC-journalist Louis Theroux door te dringen in de geheimen van de Scientology Kerk. Vooraf aan de film is er live verbinding met EYE voor een inleiding door Louis Theroux en regisseur John Dower o.l.v. Arjen Lubach.

​‘Ik ben ervan overtuigd dat het meest onverklaarbare gedrag voorkomt uit zeer herkenbare menselijke impulsen’, zegt programmamaker Louis Theroux op weg naar Los Angeles, waar hij een lange documentaire draait over de geheimzinnige, cultachtige Church of Scientology.

Theroux krijgt afwijzing na afwijzing op zijn verzoek om het hoofdkwartier van Ron L. Hubbards organisatie binnen te mogen, maar laat zich niet uit het veld slaan. Geïnspireerd door de filmtechnieken die de Church zelf gebruikt en geholpen door voormalige leden, huurt hij acteurs in om Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige te spelen en zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie.

In een bizarre twist ontdekt Theroux dat de Church tegelijk een film over hem maakt. De documentaire My Scientology Movie, een film vol komische momenten en onverwachte verwikkelingen, is daardoor nog vreemder dan fictie.

Theroux werkte samen met regisseur John Dower, die ook tekende voor de Muhammad Ali-documentaire Thrilla in Manila, en de Oscarwinnende producent Simon Chinn (Searching for Sugar Man).

Regisseur
John Dower
Land
Verenigd Koninkrijk, VS
Jaar
2015
Duur
130
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen