Light as Feathers

Rosanne Pel, Polen, 86 min, Drama, Pools

De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje in Polen. Zijn vader is er lang geleden vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Eryk heeft een te intieme relatie met zijn manipulatieve moeder en is verliefd op zijn buurmeisje van dertien, Klaudia. Maar hij kent het verschil niet tussen misbruik en liefde.

In een weinig idyllisch Pools plattelandsdorp woont de vijftienjarige Eryk met zijn dominante moeder, grootmoeder en dementerende overgrootmoeder. Vader is niet in beeld. Terwijl Eryk door zijn moeder gebruikt wordt als het haar uitkomt, misbruikt de tiener in dit familiedrama ondertussen zijn jongere buurmeisje. Als ze zwanger blijkt, verkiezen betrokkenen het stilzwijgen. De familie van de jongen raakt nog verder ontwricht. Ondanks pogingen om het leven te herpakken, blijkt er geen ontsnappen aan de verstikkende familiedynamiek. De film Light as Feathers, geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF) en het Forum van de regisseurs (NFF), is vanaf donderdag 4 oktober 2018 exclusief te zien op Picl. Twintig Nederlandse filmtheaters bieden deze lovend ontvangen debuutfilm van regisseur Rosanne Pel on demand aan via Picl. Het is voor het eerst dat een Nederlandse film op deze manier landelijk wordt uitgebracht op het online platform van de filmtheaters. Picl en de theaters willen hiermee voor een betere zichtbaarheid en beschikbaarheid van Nederlandse arthousefilms zorgen.

Regisseur
Rosanne Pel
Met o.a.
Erik Walny, Ewa Makula, Klaudia Przybylska
Land
Polen
Jaar
2018
Duur
86
Taal
Pools
Ondertiteling
Nederlands
  • Indrukwekkend debuut

    De Volkskrant

  • Debuterend regisseur Rosanne Pel bewijst haar talent door onverstoord te werk te gaan

    NRC

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl