Le challat de Tunis

Kaouther Ben Hania, Tunesië, Frankrijk,, 90 min, Docufictie over een koppige vrouwelijke regisseur die het mysterie van 'Le Challat', 'Het Mes' van tien jaar geleden probeert te achterhalen.

Onderdeel van: English Specials

​Docufictie over de bromfietser die in 2003 vrouwen in strakke kleding van achteren naderde, en dan - rats, met een scheermes. Een brutale filmmaakster wil het mysterie ontrafelen en zoekt hem op.

​Tunesië, nog voor de revolutie. Een man op een motorfiets, scheermes in de hand, zwerft over de straten van Tunis, en snijdt in de billen van vrouwen. Hij staat bekend als de 'Challat', 'het Mes'. Je hoeft zijn naam maar te noemen, en mensen reageren gefascineerd en angstig. Is hij een afgezonderde crimineel, een legende, of een creatie van een politieke activistengroep?

Tien jaar later tracht een jonge filmregisseur het mysterie van de Challat te ontrafelen. Opereerde hij alleen, was hij een religieuze fanaticus of is het allemaal een broodje aap?

Op zoek naar de waarheid gaat ze de straat op. De mannen die ze spreekt zijn eigenlijk wel trots op de Challat: moeten vrouwen zich maar fatsoenlijk gedragen. Ook de slachtoffers vertellen hun verhaal. En wat vindt de Challat zelf? Eigenzinnig en scherp commentaar op de Tunesische man-vrouwverhoudingen anno nu.

English: Tunisia, before the revolution. A man on a motorbike, razor blade in hand, prowls the streets of Tunis slashing women's buttocks. They call him The Challat, aka "The Blade", and the mere mention of his name provokes fascination and terror. Is he a lone criminal, an urban legend, or could he be the creation of a political group or religious fanatics? 10 years later, in the aftermath of the Arab Spring, a stubborn young female director sets out on an investigation to unravel the mystery and discover the true Challat of Tunis...

Regisseur
Kaouther Ben Hania
Land
Tunesië, Frankrijk,
Jaar
2014
Duur
90
Taal
Arabisch
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen