Lazzaro Felice

Alice Rohrwacher, Italië, 125 min, Drama, 12+

Tijden & Tickets

In de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, worden fabel en sociaalrealisme op schijnbaar magische wijze verenigd. 

Op de grens van magie en realisme, temidden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice zich af. Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert het leven van de dorpelingen in Inviolata. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte plaatsvindt. Ineens worden de dorpelingen het moderne stadsleven ingesleurd en komen erachter dat vrijheid en onafhankelijkheid ook niet zaligmakend zijn. Lazzaro Felice van regisseur Alice Rohrwacher (Le Meraviglie), werd geproduceerd door Martin Scorsese. 

Regisseur
Alice Rohrwacher
Land
Italië
Jaar
2018
Duur
125
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Het op korrelige film gedraaide Lazzaro felice, een bijbelse parabel, maakt halverwege een interessante tournure die de thematiek extra reliëf geeft.

    NRC

  • De film is een een groot bewijs van Alice Rohrwachers visuele talent en vertelkracht.

    De Volkskrant

De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles