Las herederas

Marcelo Martinessi, Paraguay, 98 min, Drama

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde familie’s, zijn al meer dan 30 jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. Chela daarentegen geeft er de voorkeur aan de dag door te brengen aan haar schildersezel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubels te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler om een ​​taxiservice te bieden aan de rijke, oudere dames in de buurt. In haar nieuwe rol als chauffeur ontmoet ze een van hun dochters – de jonge en levenslustige Angy. De ontmoeting lokt de nogal passieve Chela uit haar schulp en helpt haar verlangens te herontdekken.

Even terughoudend en voorzichtig als Chela, onderzoekt de film de buitenwereld, en richt haar blik steeds meer op een laag van de bevolking in Paraguay die zeldzaam afgeschermd van de realiteit leeft. Tijdens een bezoek van Chela aan haar vriendin in de gevangenis, ontstaat er echter een heel ander beeld van de verhoudingen in Paraguay.

Regisseur
Marcelo Martinessi
Land
Paraguay
Jaar
2018
Duur
98
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Het is prachtig hoe Brun, die met haar rol een Gouden Beer won tijdens het Filmfestival in Berlijn, de kijker om haar vinger weet te winden.

    De Volkskrant

  • Debuterend regisseur Marcelo Martinessi vertelt het verhaal met humor en mededogen.

    NRC

Winnaar Zilveren Beer voor Beste Actrice, Zilveren Beer Alfred Bauer prize & FIPRESCI-Prijs, Berlinale 2018

Tickets kopen

Nederlands ondertiteld

Andere varianten van deze film:

English subtitles