Lady bird

Greta Gerwig, Amerika, 94 min, Drama, Humor, Prijswinnaar, 12+

Onderdeel van: English

Lady bird is het hilarische en ontroerende regiedebuut van actrice Greta Gerwig, die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan) zet zich fel af tegen de wereld om haar heen en in het bijzonder haar moeder. Lady Bird heeft nog maar één jaar te gaan op de middelbare school en zet zich harder af dan ooit tevoren. Ze wil studeren in New York, maar dat ziet haar moeder helemaal niet zitten. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat de vader van Lady Bird (Tracy Letts) zijn baan is kwijt geraakt. De film speelt zich af in Californië in 2002, tegen de achtergond van een snel veranderend economisch klimaat. Lady Bird werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

English: Christine "Lady Bird" MacPherson is a high school senior from the "wrong side of the tracks." She longs for adventure, sophistication, and opportunity, but finds none of that in her Sacramento Catholic high school. LADY BIRD follows the title character's senior year in high school, including her first romance, her participation in the school play, and most importantly, her applying for college.

Regisseur
Greta Gerwig
Land
Amerika
Jaar
2018
Duur
94
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Wat Lady Bird onderscheidt van vergelijkbare portretten is de liefdevolle, berustende wijsheid.

    NRC

  • De Ierse Saoirse Ronan is perfect gecast als de soevereine én onzekere Lady Bird.

    De Volkskrant

De film won een Golden Globe voor Beste film en Beste actrice

Tickets kopen