La Última Primavera

Isabel Lamberti, Nederland, Spanje, 77 min, Drama, AL

Onderdeel van: English

La Última Primavera is aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza.

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

De film is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).

English
In a shanty town near Madrid, a group of squatters are forced to leave their self-built homes when the land they live on is sold. While this process slowly unfolds, the different members of the Spanish Gabarre Mendoza family struggle, each in their own way, with their newly uprooted lives.

Regisseur
Isabel Lamberti
Met o.a.
David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego
Land
Nederland, Spanje
Jaar
2020
Duur
77
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling
  • Gevoelig camerawerk en een knappe montage

    de Volkskrant

  • Een bescheiden tijdscapsule

    NRC

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl