La Región Salvaje

Amat Escalante, Mexico, 100 min, Mexico, Verlangen, Winnaar Zilveren Leeuw, 16+

Tijden & Tickets
Deze Mexicaanse film over seksueel verlangen won de Zilveren Leeuw voor beste regisseur op het filmfestival van Venetië. 

Alejandra zit vast in een uitgeblust huwelijk met Angel. Via haar broer Fabian ontmoet ze de mysterieuze Veronica. Zowel broer als zus komen door Veronica hun diepste verlangens op het spoor. De gevolgen daarvan zetten het leven van Alejandra op zijn kop. Veronica brengt ze namelijk naar een mysterieuze aanwezigheid in het bos. Het blijkt zowel een bron van genot als zelfvernietiging. La región salvaje is volstrekt uniek en onvoorspelbaar. Erotiek, sociaal drama, science fiction en horror gaan hand in hand. Niet alleen de chauvinistische Mexicaanse samenleving maar ook onze eigen onbewuste verlangens wordt een spiegel voor gehouden. Regisseur Amat Escalante won eerder met Heli de prijs voor beste regisseur op het Filmfestival van Cannes.

Regisseur
Amat Escalante
Land
Mexico
Jaar
2017
Duur
100
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Een verfrissend alternatief in het huidige, nogal bloedeloze bioscoopaanbod

    NRC

  • La región salvaje heeft de potentie van een instant-klassieker, al is het alleen al omdat het een film is die op je netvlies gebrand blijft

    De Filmkrant

Deze film is geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Tickets kopen