La cordillera de los sueños

Patricio Guzmán, Chili, Frankrijk, 84 min, Documentaire, 12+

Onderdeel van: English

n Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80% - en daarmee de ruggengraat - van het land.

Meester documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep. Na Nostalgia de la Luz en El Boton de Nacar waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over. Ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt daarmee een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven? 

English
Patricio Guzmán left Chile more than 40 years ago when the military dictatorship took over the democratically-elected government, but he never stopped thinking about a country, a culture, and a place on the map that he never forgot. After covering the North in Nostalgia for the Light and the South in The Pearl Button, his shots get up-close with what he calls "the vast revealing backbone of Chile's past and recent history.

Regisseur
Patricio Guzmán
Land
Chili, Frankrijk
Jaar
2019
Duur
84
Taal
Spaans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Won the prize for Best Documentary at Cannes Filmfestival this year

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling