La Cordillera de los sueños

Patricio Guzmán, Chili, Frankrijk, 84 min, Documentaire, 12+

Tijden & Tickets

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80% - en daarmee de ruggengraat - van het land. 

Meester documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep. Na Nostalgia de la Luz en El Boton de Nacar waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over. Ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt daarmee een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven? 
Regisseur
Patricio Guzmán
Land
Chili, Frankrijk
Jaar
2019
Duur
84
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Scherpzinnig monument voor een verwoeste droom

    VPRO Cinema

  • Een kalme, rijke associatieve vertelling

    de Volkskrant

  • De momenten met cameraman Pablo Salas zijn het sterkst

    NRC

Won dit jaar Beste Documentaire op het Cannes Filmfestival en behoorde tot de Officiële Selectie Retrospective op het IDFA

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl