King of the Belgians

Jessica Woodworth, Peter Brosens, België, 94 min, Roadmovie, Koning, Ontmoetingen, Dilemma's

Tijden & Tickets
Een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt.

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning op te poetsen.
Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten.Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren.
En zo begint hun undercover odyssee door de Balkan heen, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

Regisseur
Jessica Woodworth, Peter Brosens
Land
België
Jaar
2017
Duur
94
Taal
Frans, Engels, Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
  • Van Den Begin is geweldig als slungelige koning die langzaam ontdekt dat hij niet altijd hoeft te luisteren naar anderen.

    NRC

  • Prachtige roadmovie over een verscheurd België, Balkan en Europa

    De Volkskrant

Tickets kopen