Kleine Teun

Alex van Warmerdam, Nederland, 95 min

Onderdeel van: Janneke's filmsmaak Nederlandse film Specials

Tot onze spijt kan het nagesprek met Janneke Vreughdenhil bij deze vertoning niet doorgaan. We vertonen wel de film Kleine Teun.

Een zwarte komedie over de ingewikkelde driehoeksverhouding tussen de boer Brand, zijn vrouw Keet en privélerares Lena - vol verborgen motieven, valse informatie en sluwe spelletjes. Onder alle schijnbaar simpele, neutrale dialogen ligt een grote treurigheid verscholen.

Brand (Alex van Warmerdam) en Keet (Annet Malherbe) wonen op een boerderij. Overdag werkt Keet in de stad en 's avonds leest zij haar man de ondertiteling van de televisie voor, want Brand is analfabeet. Keet heeft er genoeg van en wil dat haar echtgenoot een cursus gaat volgen. De komst van privé-lerares Lena maakt het leven behoorlijk gecompliceerd; Lena en Brand worden verliefd op elkaar en Keet stimuleert dit juist om haar eigen kinderwens in vervulling te laten gaan. Dat is vragen om moeilijkheden. 

Klein Teun is een verfilming van Van Warmerdams eigen toneelstuk. Hij speelt de hoofrol, verzorgde de regie en de muziek en schilderde de beelden bij de begintitels.

Regisseur
Alex van Warmerdam
Land
Nederland
Jaar
1998
Duur
95
Taal
Nederlands

Tickets kopen