Janneke's Filmsmaak - Chef

Jon Favreau, Verenigde Staten, 115 min, Komedie, Feel good, Drama, Food

Onderdeel van: Janneke's filmsmaak Specials

In deze smakelijke reeks toont Janneke Vreugdenhil de mooiste food films. Kijk tijdens deze editie de feelgood film Chef en praat na met Janneke in de zaal. Met een glaasje jus d'orange en een croissant (inbegrepen bij het ticket) een heerlijk begin van de zondag!

CHEF
Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Hij maakt liever zijn eigen favoriete gerechten, zonder aan de critici te denken. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar is onvermijdelijk. Na een vernietigende recensie stuurt hij een boze tweet naar een recensent, met alle gevolgen van dien. En uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij begint voor zichzelf, met een foodtruck. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon. Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Jon Favreau maakte de film met hulp van vriend en beroemde chef Roy Choi die zorgde dat de film zo goed mogelijk het kookvak representeerde. Samen zijn ze bekend van The Chef Show (2019) op Netflix waarin ze eten binnen en buiten de keuken ontdekken met succesvolle chefs en beroemde vrienden.

Regisseur
Jon Favreau
Met o.a.
Jon Favreau, Scarlett Johanson, Sofía Vergara, Robert Downey Jr.
Land
Verenigde Staten
Jaar
2019
Duur
115
Taal
Engels, Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen