Janneke's filmsmaak - Constructing Albert

Laura Collado, Jim Loomis, Spanje, 82 min

Onderdeel van: Janneke's filmsmaak Specials

Culinaire liefhebbers opgelet!
In deze derde editie van Janneke's filmsmaak kijken we naar een documentaire over chef Albert Adrià, een creatief genie. En praten we uiteraard na met Janneke Vreugdenhil.

Nadat elBulli, het grootste restaurant in de geschiedenis, sluit, probeert chef Albert Adrià uit de schaduw van zijn oudere broer, de wereldberoemde chef Ferran Adrià, te stappen. ‘s Werelds meest ondergewaardeerde chef gaat op zoek naar zijn eigen succes met als doel: een van de beste restaurants ter wereld openen.
Albert Adrià brengt vervolgens een revolutie teweeg in de manier waarop eten wordt ervaren.

"Documentaires over grote chefs zijn de laatste jaren razend populair. Kijk maar naar het succes van de Netflixserie Chef’s Table, waarvan inmiddels het vijfde en zesde seizoen in de maak zijn. En heel gek is dat niet. Een restaurant, en zéker een sterrenrestaurant, vormt de perfecte arena voor meeslepende ontwikkelingen. In restaurants wordt over het algemeen snoeihard gewerkt, door zeer gepassioneerde, creatieve geesten. Er staat veel op het spel in termen van geld en reputaties. Een dramatisch kookpunt is dan snel bereikt.

Al deze ingrediënten zien we ook terug in Constructing Albert. De film geeft een fascinerend inkijkje in het hoofd en leven van Albèrt Adrià. Hoe is het om de broer van de beroemdste chef ter wereld te zijn? We gaan het zien. En erover napraten. Ik verheug me alvast."
, aldus Janneke. 

De Haagse Janneke Vreugdenhil is culinair journalist. Ze schrijft onder andere een wekelijkse kookcolumn in NRC Weekblad. In deze nieuwe, smakelijke reeks serveert zij een veelzijdig cinematografisch menu waarop voor ieder wat wils te vinden is: van klassieke eetfilms tot actuele voedseldocumentaires. Daarna gaat ze in gesprek met de zaal over de thema’s die aan de orde komen in de film.

Regisseur
Laura Collado, Jim Loomis
Land
Spanje
Jaar
2018
Duur
82
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen